Skip to content

Data Analist

Breukelen€ 2.550 - € 3.650 per maandData & Demand

Functieomschrijving

Via welk kanaal komen de meeste boekingen binnen? Wat is de impact van de verschillende marketingkanalen geweest? Hoe verdeel je het hotelbudget optimaal tussen online advertenties en emailmarketing om meer boekingen te realiseren? Dit zijn allemaal vragen waar jij binnen deze rol mee aan de slag gaat!

Jouw werk

Als Data Analist ga je aan de slag met het opzetten en onderhouden van online campagnes voor onze eigen marketingkanalen zoals Google Ads, social advertising en email marketing. Zo onderzoek je via welk kanaal de meeste boekingen binnenkomen en wat de impact is geweest van het marketingkanaal. Jij zorgt voor meer traffic, boekingen én een betere merkbeleving! Daarnaast beheer en controleer je welke budgetten er aan gekoppeld zitten en zorg je ervoor dat die zo efficiënt mogelijk benut worden.
Vervolgens maak jij prestatie-analyses van de verschillende marketingkanalen en realiseer je een duidelijk overzicht. Daarna schakel je proactief met de hotels om de behaalde resultaten door te nemen en opgedane kennis te delen. Ook spar je met de hotels over de SEA kansen en maak je SEA/SEO analyses om verbetermogelijkheden te vinden en samen met je collega’s van marketing te implementeren.


Zorg jij er samen met het team voor dat onze SEA campagnes goed draaien?


Een ander belangrijk onderdeel van jouw werk is het doorvertalen van de Yield & Revenue strategie naar een distributie via onze eigen kanalen ten opzichte van OTA’s. Jij weet kansen te spotten op segmentniveau via verschillende marketingkanalen en implementeert deze met als doel de distributie te verbeteren. Ook start je samen met jouw teamleden analyse initiatieven. Denk hierbij aan het verlagen van annuleringen en omzet en review vergelijkingen.

Binnen deze rol start je met het managen van de volledige demand strategie van één of twee hotels. Wanneer je dit onder controle hebt en goede resultaten behaalt, krijg je steeds meer verantwoordelijkheid waarbij het doel is om uiteindelijk tien verschillende hotels te managen!

Je team

Het Data & Demand team is nog jong! Ongeveer een half jaar geleden heeft het team een plek gekregen binnen Valk Service Center als vertaalslag tussen marketing en revenue en om meer focus te hebben op data-gedreven sturen. Met 75 autonome hotels die allen eigen systemen en een eigen inrichting van deze systemen hebben liggen er genoeg data-uitdagingen om aan te pakken! Nu nog een klein team bestaande uit vijf collega’s, maar aan het einde van het jaar willen we groeien naar zeven collega’s.

De organisatie

Werken bij de toekan betekent werken bij het meest gastvrije hotels van Nederland. Een stralende glimlach op de gezichten van onze gasten, daar doen we het voor! Je komt te werken bij het Valk Service Center. Dit is de faciliterende organisatie voor meer dan 70 Van der Valk hotels in het binnen- en buitenland. In verschillende teams zoals marketing, revenue management en HR ondersteunen we samen onze hotels op de best mogelijke manier. Dit doen we op ons moderne kantoor in het mooie Van der Valk Hotel in Breukelen.

Vereisten

Jij

Jij bent een digitaal vaardige Data Analist die vanuit een data gedreven blik collega’s meeneemt in de koers van rooms distribution. Assertiviteit, analytisch en cijfermatig inzicht en doorzettingsvermogen zijn kenmerken die jij bezit.

Verder:
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt ten minste één jaar werkervaring op het gebied van Pricing, Revenue of Data analyse;
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in de hotellerie en/of een commerciële instelling;
 • Ervaring met een Revenue Management Systeem (IDEAS of Duetto) en IDPMS is een pré;
 • Je hebt ervaring met formules en draaitabellen in Excel;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt ervaring met het maken van dashboards in PowerBI.

Arbeidsvoorwaarden

 • Afhankelijk van je achtergrond en ervaring ontvang je een salaris tussen €2.550,- tot €3.650,- o.b.v. 38 uur;
 • Mogelijkheid om in overleg deels thuiswerken;
 • Een pensioenregeling. Wij hanteren een pensioenregeling bij het Pensioenfonds Horeca & Catering;
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we gratis onbeperkt sportlessen samen met je collega’s aan. Ook is er dagelijks vers fruit op kantoor;
 • 25 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Toegang tot ons Van der Valk Benefits at Work platform, waarbij je korting krijgt op merken zoals Adidas, JBL, Philips, Walibi en nog veel meer;
 • Aantrekkelijke personeelskortingen binnen onze prachtige hotels;
 • Flexibele werktijden.

Meer weten?

Eerst een dag(deel) meelopen of vragen? Neem gerust contact met ons op!


ZZP’ers, uitzend- of wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Breukelen, Utrecht, Nederland
€ 2.550 - € 3.650 per maand
Data & Demand
Breukelen, Utrecht, Nederland
€ 2.550 - € 3.650 per maand
Data & Demand

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?