Skip to content

Data & Marketing Stagiair(e)

Breukelen€ 600 per maandStages

Functieomschrijving

Wil jij leren hoe wij onze hotels zo efficiënt mogelijk vullen met boekingen via diverse kanalen?

Jouw werk

In het begin van je stage start je met het onderzoeken en managen van diverse paid advertising kanalen zoals Google Ads en social advertising. Jij bent medeverantwoordelijk voor het beheer van deze kanalen en de advertenties. Je optimaliseert deze kanalen continu door verschillende data te analyseren en verbeteringen door te voeren zodat onze SEA campagnes goed draaien. Vervolgens maak jij prestatie-analyses van de verschillende marketingkanalen en realiseer je een duidelijk overzicht. Zo onderzoek je via welk kanaal de meeste boekingen binnenkomen en wat de impact is geweest van het marketingkanaal. Daarnaast controleer je welke budgetten er aan gekoppeld zitten en zorg je ervoor dat die zo efficiënt mogelijk benut worden.

Verder ondersteun je als Data & Marketing stagiair(e) het revenue management team. Zo ga je aan de slag met het uitwerken van gestelde doelen en strategie. Bij deze strategie wordt gekeken naar een optimaal prijsmodel voor de hotelkamers en onderzocht welke speciale aanbiedingen aan verschillende type gasten aangeboden kunnen worden. Dit alles met als doel een optimaal bezetting te creëren voor onze hotels waarbij wij ernaar streven zoveel mogelijk boekingen via ons eigen boekingssystemen (eigen kanalen) te realiseren.

Als Data & Marketing stagiair(e) weet jij de kansen te spotten op segmentniveau via verschillende marketingkanalen om deze doelen te realiseren. Zo spar je met de hotels over de SEA kansen en maak je SEA/SEO analyses om verbetermogelijkheden te vinden en samen met je collega’s van marketing te implementeren.

Zorg jij ervoor dat onze SEA campagnes goed draaien?


Aan het einde van je stage ben je verantwoordelijk voor het managen van één of twee hotels door de volledige demand strategie uit te rollen. Daarnaast ga je aan de slag met het verzamelen van data om verschillende dashboards in te richten en eventueel te bouwen door PowerBI.

Tijdens deze stage begeleiden we op dagelijkse basis waarbij jouw ontwikkeling centraal staat. Zo helpen we je met het verkrijgen van nieuwe kennis in de vorm van trainingen voor onder andere Google Analytcs, Facebook Business Manager, Google Ads en powerBI. Ook staat het team altijd klaar om je vragen te beantwoorden!

Je team

Het Data & Demand team is nog jong! Ongeveer een half jaar geleden heeft het team een plek gekregen binnen Valk Service Center als vertaalslag tussen marketing en revenue en om meer focus te hebben op data-gedreven sturen. Met 75 autonome hotels die allen eigen systemen en een eigen inrichting van deze systemen hebben liggen er genoeg data-uitdagingen om aan te pakken! Nu nog een klein team bestaande uit vijf collega’s, maar aan het einde van het jaar willen we groeien naar zeven collega’s.

De organisatie

Werken bij de toekan betekent werken bij het meest gastvrije hotels van Nederland. Een stralende glimlach op de gezichten van onze gasten, daar doen we het voor! Je komt te werken bij het Valk Service Center. Dit is de faciliterende organisatie voor meer dan 70 Van der Valk hotels in het binnen- en buitenland. In verschillende teams zoals marketing, revenue management en HR ondersteunen we samen onze hotels op de best mogelijke manier. Dit doen we op ons moderne kantoor in het mooie Van der Valk Hotel in Breukelen.

Vereisten

Jij

Als stagiair(e) ben je ambitieus en wil je veel leren. Je houdt ervan om vooruit te denken en kan ad-hoc handelen. Daarnaast ben je zelfstandig, proactief en vind je data een interessant thema.

Verder:
  • Je volgt een hbo-opleiding richting Data Management & BI, Applied Data Science & Artificial Intelligence of hotel management;
  • Ervaring met formules en draaitabellen in Excel is een pré;
  • Je bent minimaal vier dagen per week beschikbaar om mee te werken, de andere dag is er eventueel ruimte voor het uitvoeren van een onderzoek;
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

  • Stagevergoeding van €600,- bruto per maand o.b.v. 38 uur;
  • Mogelijkheid om in overleg deels thuis te werken;
  • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we gratis onbeperkt sportlessen met je collega’s aan. Ook is er dagelijks vers fruit op kantoor;
  • Toegang tot ons Van der Valk Benefits at Work platform, waarbij je korting krijgt op merken zoals Adidas, JBL, Philips, Walibi en nog veel meer;
  • Aantrekkelijke personeelskortingen binnen onze prachtige hotels.

Meer weten?

Eerst een dag(deel) meelopen of vragen? Neem gerust contact met ons op!

Breukelen, Utrecht, Nederland
€ 600 per maand
Stages
Breukelen, Utrecht, Nederland
€ 600 per maand
Stages

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?